S-a deschis NH Bucharest

Vineri, 26 august, NH Hoteles a inaugurat primul hotel, aflat in Bucuresti. Hotelul este clasificat la trei stele, are 78 de camere, doua sali de conferinte si un centru de fitness. NH Bucharest este destinat turismului de afaceri, principalii sai concurenti pe acest segment fiind Sofitel, Howard Johnson si Golden Tulip. Directorul general al hotelului, Raul Palomo Marugan, estimeaza ca gradul de ocupare va ajunge la 65-70% in a doua jumatate de an de la inaugurare.

Pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an NH Hoteles va deschide al doilea hotel, in Timisoara, fiind al treilea lant international care se extinde in afara Bucurestiului, dupa Best Western si Accor. Hotelul din Timisoara va fi clasificat la patru stele si va avea 83 de camere, sali de conferinte, centru de fitness si sauna. Pretul unei nopti de cazare va varia intre 80 si 160 de euro, in functie de sezon si de tipul de camera.

Reprezentantii HN Hoteles nu au facut cunoscuta valoarea investitiei insa expertii din domeniul hotelier apreciaza o suma cuprinsa intre 2,5 si 3,5 milioane de euro pentru fiecare dintre cele doua hoteluri, pe baza valorilor de piata care situeaza costurile pentru o camera intre 30.000 si 45.000 de euro, in functie de categoria la care este clasificata.

In Europa, NH Hoteles detine unitati de cazare in Austria, Belgia, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Portugalia, Spania si Elvetia. La nivel mondial, NH Hoteles a ajuns la 240 de unitati de cazare in Europa, America Latina si Africa, dupa ce in ultimii ani si-a consolidat pozitia pe piata hoteliera prin achizitia companiilor hoteliere Krasnapolsky din Olanda, Krystal din Mexic si Astron din Germania. Veniturile grupului au crescut cu 3,7% in al doilea trimestru al acestui an, la 436,6 milioane de euro. In urmatoarea perioada NH Hoteles va derula 31 de proiecte care vor genera 5.000 de camere, la nivel international.
Source: Ziarul Financiar

EN RO