Romania prezenta in topul celor mai ieftine destinatii de vacanta

Jurnalistii de la Business Insider au publicat in editia online un clasament al celor mai ieftine destinatii de vacanta din Europa, in care se afla si Romania.
Turistii care isi doresc o vacanta pitoreasca, dar nu detin un buget de concediu prea mare, sunt sfatuiti de jurnalistii Business Insider sa opteze pentru tarile est europene.
Mai jos va prezentam top 8 cele mai ieftine destinatii de vacanta alese de Business Insider:
– Albania – turistii se pot bucura atat de plajele superbe, cat si de vestigiile arhitecturale ce ilustreaza diversele influente din istoria tarii: grecesti, romane, otomane, austro-ungare si italiene.
– Bulgaria – jurnalistii le recomanda turistilor straini sa vizite Bulgaria acum, cat preturile la mancare, bautura si transport sunt uimitor de mici comparativ cu tarile vest europene. 
– Slovacia – dupa dezmembrarea Cehoslovaciei, majoritatea turistilor s-au orientat catre Cehia, Slovacia fiind vazuta drept „sora mai oropsita” a acesteia. Fapt ce este total eronat, Slovacia avand numeroase obiective turistice spectaculoase, iar preturile sunt considerabil mai mici decat in Cehia, atrag atentia jurnalistii de la Business Insider.
– Croatia – chiar daca preturile au inceput sa mai creasca, Croatia poate fi considerata inca o destinatie ieftina, comparativ cu celelalte alternative mediteraneene si mai ales daca evitati lunile iulie – august. 
– Polonia – turistii pot admira de la vestigii istorice din primul mileniu, la castele medievale spectaculoase si pana la centrele urbane moderne.
– Lituania – a fost prima tara care si-a castigat independenta fata de URSS, declansand colapsul uniunii. 
– Portugalia – desi nu este un chilipir raportat la tarile est-europene, o vacanta in Portugalia poate fi totusi o alternativa mult mai ieftina comparativ cu vecinii sai, Spania si Franta.
– Romania – luptandu-se cu Bulgaria pentru titlul de cea mai ieftina destinatie turistica europeana, Romania este, in opinia jurnalistilor de la Business Insider, una dintre cele mai incitante destinatii turistice din lume. Daca va doriti o vacanta plina de aventuri la jumatate de pret fata de destinatiile vest europene, Romania este alegerea perfecta. Printre obiectivele recomandate de Business Insider se numara Castelul Bran, orasele medievale din Transilvania, Bucurestiul si statiunile montane din Masivul Postavaru. 

Source: Evenimentul Zilei

EN RO