Romania: piata croazierelor este estimata la 10 mil EUR

In Romania, piata croazierelor este estimata la 10 mil. EUR si probabil ca se va pastra trendul crescator din ultimii ani pentru ca exista solicitari in crestere pentru acest tip de vacanta, a declarat Razvan Pascu, consultant marketing turistic la Travel Communication Romania.
Pascu a precizat ca piata croazierelor, depaseste in acest an la nivel mondial 32 mld. EUR, conform statisticilor din domeniu, fiind inregistrati, in total, 20,9 milioane de pasageri, ambii parametri, cel valoric si cel al numarului de turisti, avand cresteri de pana la 5% fata de 2012.
Agentiile de turism din Romania estimeaza ca aproape 20.000 de romani isi vor petrece vacanta, in 2013, in croaziere, piata ajungand, astfel, la aproximativ 10 mil. EUR.
Cele mai cautate croaziere de catre turistii romani sunt cele cu trasee pe Marea Mediterana, in zona Greciei, Italiei, Spaniei, dar si traseele care includ Riviera Franceza, Tarile Baltice sau Tarile Nordice.
Valoarea medie a unui astfel de pachet turistic este de 400-500 EUR pentru o saptamana, la care se mai adauga aproximativ 200 EUR transportul cu avionul pana la portul de imbarcare, a precizat Razvan Pascu.

Source: Capital

EN RO