Reduceri de pana la 20% pe destinatiile turistice din strainatate

In perioada 17-25 ianuarie are loc, la Stuttgart, a 41-a editie a Targului International de Turism Caravan-Motor-Turism (CMT). La targ participa 1.850 de expozanti din peste 90 de tari.

Pentru editia din acest an, Romania a fost desemnata, alaturi de Argentina, tara partenera a CMT.

Anul trecut, numarul turistilor germani in Romania a crescut cu 11,5%, pana la 527.732 de persoane, fiind pentru prima data in ultimii ani cand a fost depasit pragul de 500.000 de vizitatori, a declarat ministrul Elena Udrea.

Marii operatori din turism au anuntat ca, pentru a nu-si pierde clientii, vor reduce tarifele cu pana la 15-20%.

Cele mai multe promotii vor fi in tarile care se confrunta deja cu probleme, cum este cazul Statelor Unite.

Prezent in cadrul Targului de Turism de la Stuttgart, Lucia Buerer, reprezentantul operatorului german DerTour, a precizat ca agentia pregateste un nou catalog unde vor fi prezentate destinatiile in care s-au facut reduceri de preturi.

In Ungaria, operatorii asteapta primavara pentru a vedea daca va fi nevoie de reduceri, in timp ce vacantele in Egipt se anunta deja cu 10% mai ieftine.

Ofertele turistice din Romania prezentate in cadrul targului au tarife destul de mari. Pentru o saptamana pe litoralul Marii Negre in afara sezonului, turistii germani trebuie sa scoata din buzunar peste 400 EUR.

Presedintele Comisiei de Incoming a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Julian Andrei, a declarat ca turistii germani pot beneficia de o reducere de 10%  daca isi achizitioneaza un pachet turistic pentru litoralul romanesc inca de acum.

Source: Evenimentul Zilei

EN RO