Proiectul Silver Mountain din Poiana Brasov ar putea fi relansat

Grupul asiatic UNI-ASIA s-a implicat in relansarea complexului de lux „Silver Mountain” din Poiana Brasov, lansat in 2008 si considerat unul dintre cele mai indraznete concepte imobiliare din Romania.
Resortul cuprinde apartamente si vile, club, restaurante si un centru SPA, pe langa o serie de amenajari outdoor menite sa faciliteze practicarea sporturilor de iarna sau de vara (ski, tenis, golf).  Contextul economic a dictat insa amanarea construirii unui hotel de 186 de camere, care urma sa fie afiliat retelei Radisson.
Grupul UNI-ASIA a preluat pachetul de actiuni, printr-o operatiune cu risc ridicat, pre due-dilligence, fiind in prezent in negocieri cu BCR pentru a gasi solutii de relansare a proiectului si includerea acestuia in circuitul imobiliar si turistic.
Operational si functional, „Silver Mountain” ramane una dintre cele mai mari investitii turistice din Romania, un concept si un proiect al carui potential si dezvoltare merita urmarite.
Compania va schimba total abordarea proiectului. Daca la inceput proiectul viza dezvoltarea unei statiuni de lux pentru cei cu venituri mari si foarte mari, in conditiile actuale de piata, specialistii companiei asiatice sunt decisi sa relanseze proiectul intr-o forma cu totul noua insa, inainte ca acest lucru sa fie posibil, un rol esential il va juca opinia principalului creditor, BCR, care poate sa devina partener in acest demers, a precizat Bogdan Gheorghiu, managing director UNI-ASIA Group pentru Europa de Est.
Investitorul care a preluat integral pachetul de actiuni reprezinta un grup financiar cu sedii principale in Hong Kong, Singapore, Shanghai si Seoul si care urmareste in planul de dezvoltare participarea in proiecte de anvergura in Uniunea Europeana.

Source: Economica

EN RO