Proiectul „Safari-Adventure Park Bucovina” este sustinut de Maria Grapini

Presedintele CJ Suceava, Catalin Nechifor, i-a prezentat ministrului Maria Grapini, in localitatea suceveana Paltinoasa, proiectul parcului „Safari-Adventure Park Bucovina” care va fi construit pe o suprafata de 96 de hectare, intr-o zona impadurita, pe locul unei foste unitati militare unde a functionat un depozit de armament.
Nechifor a precizat ca actualele facilitati existente, cladirile, dar si linia de cale ferata ingusta vor fi modernizate si integrate in noul concept de parc de aventura, care va include o zona pentru copii, river rafting, tiroliana, paint ball, turism extrem, dar si o zona de safari cu animale, aclimatizate zonei, care vor trai in semi-libertate.
In acest parc urmeaza sa fie amenajate structuri de cazare si de alimentatie publica, un amfiteatru cu scena pentru spectacole tematice, replica unui sat bucovinean unde turistii vor putea vedea o parte din meseriile traditionale si diverse obiceiuri, dar acvarii.
Parcul ar putea fi inaugurat in vara anului 2015, iar Nechifor apreciaza ca cea mai buna formula de finantare a investitiei este in parteneriat public-privat, intre Consiliul Judetean si un partener privat.
El a adaugat ca a discutat deja cu potentiali investitori care sa intre intr-un asemenea parteneriat. Potrivit lui Nechifor, in proiect va intra si Romsilva, in special pentru ingrijirea animalelor din parcul safari, dar si pentru intretinerea fondului forestier.
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediul de afaceri, Maria Grapini, a declarat ca sustine proiectul de construire a unui parc de safari si aventura intr-o fosta unitate militara din judetul Suceava, sustinand ca pana acum investitiile in turism s-au axat pe „amanunte” si nu pe proiecte mari.
Grapini a precizat ca in ultimii ani, in domeniul infrastructurii turistice, investitiile s-au axat pe lucruri mici, pe amanunte si nu au fost facute investitii concentrate intr-o zona.

Source: Gandul

EN RO