Proiectul de reabilitare a Crucii de pe Caraiman a fost prezentat in cadrul Targului de Turism al Romaniei

In cadrul Targului de Turism al Romaniei care s-a desfasurat in perioada 13-16 martie la Romexpo, a avut loc prezentarea proiectului „Restaurarea, reabilitarea, conservarea si revitalizarea Monumentului Eroilor din Masivul Caraiman, cu amenajare de spatiu muzeal nou”.
Monumentul Eroilor este un monument istoric clasat in grupa A, de valoare nationala si universala.
In anul 2013, ansamblul intitulat „Crucea Eroilor Neamului” a fost verificat de catre expertii Guinness si trecut in Guinness World Record Book drept cea mai mare cruce din lume amplasata la o asemenea inaltime.
In vederea demararii lucrarilor pentru consolidarea Crucii Caraiman s-a facut un parteneriat intre Primaria Busteni, Fundatia Culturala "Bartoc" si Districtul 2241 Rotary Valea Prahovei Club 82085.
Proiectul isi propune de asemenea promovarea si mediatizarea intensa a acestui monument de interes national, precum si dezvoltarea zonelor adiacente  Crucii, in asa fel incat sa se asigure un acces mai facil, posibilitati de deplasare in zona si conditii de cazare mai bune, avand in vedere ca numarul turistilor va creste foarte mult in perioada urmatoare. Se doreste amenajarea unui muzeu in interiorul soclului si a unui heliport in apropiere.

Source: Curierul National

EN RO