Proiectul Aeroportului Brasov-Ghimbav este din nou blocat

Proiectul Aeroportului Brasov-Ghimbav este din nou blocat, dupa ce, in urma cu o luna, a fost rezolvata problema intabularii a 200 ha de teren preluate de Consiliul Judetean Brasov de la Institutul de Cerceteare a Cartofului. OUG 41/2007, prin care Guvernul a decis inregistrarea in Cartea Funciara a terenului respectiv, a fost blocata la Camera Deputatilor, care nu a dat aviz favorabil transferului imobiliar.

Presedintele Comisiei de monitorizare a proiectului privind Aeroportul Brasov-Ghimbav, consilierul judetean independent Iancu Vespasian a precizat ca ordonanta a fost respinsa la Comisia pentru Agricultura, care a invocat ca suprafata este prea mare si ca exista posibilitatea sa fie folosita pentru speculatii imobiliare. Ulterior, s-a explicat ca ordonanta nu a fost votata de parlamentarii PSD.

Iancu Vespasian a reclamat ca in textul ordonantei in cauza a fost introdusa o prevedere care este inacceptabila atat pentru administratia judeteana, cat si pentru investitorii canadieni de la Intelcan, compania castigatoare a licitatiei pentru constructia aeroportului. In cadrul ordonantei este prevazut ca dupa finalizarea lucrarilor, terenurile pe care este construit aeroportul sa revina in domeniul public al statului. Se invoca o lege din 1998 prin care investitiile de acest gen apartin statului.

Pe data 18 septembrie o delegatie brasoveana condusa de presedintele CJ, Aristotel Cancescu, s-a deplasat la Bucuresti pentru a incerca sa deblocheze investitia de aproximativ 100 milioane EUR.

Source: Business Standard

EN RO