Proiect-pilot pentru salvarea statiunii Baile Herculane

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, ca, in acest an, va lansa un proiect-pilot pentru statiunea Baile Herculane, din judetul Caras-Severin, prin care statul sa salveze statiunea.

Udrea a precizat ca intentioneaza sa atraga investitori privati si a estimat ca necesarul investitiilor in statiune s-ar putea ridica la cateva milioane de euro.

Primarul orasului-statiune Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, declara, intr-un interviu in august 2009, ca numarul de turisti din Baile Herculane a scazut in ultimii 3-4 ani cu cel putin 20%, din cauza faptului ca o parte din hotelurile vandute au fost scoase din circuitul turistic si nu s-au facut investitiile necesare.

In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat, toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat fiind acum in proprietatea Hercules Argirom Group si SC Sind Romania SRL.

In afara de statiunea Herculane, vor fi reabilitate si statiunile Harghita si Covasna, iar in Valcea va fi realizata o noua statiune turistica la Voineasa, a mai spus ministrul Elena Udrea.

Source: Bloom Biz

EN RO