Proiect pentru un aqualand la 10 km de Timisoara

In anii urmatori, in comuna Dudestii Noi, aflata la o distanta de 10 km de Timisoara, va fi construit un aqualand dupa tipicul celor din strainatate, cu bazin olimpic acoperit, jacuzzi, bazine interioare si exterioare si centru Spa.

Investitorul este primaria localitatii, care intentioneaza sa acceseze 15 milioane EUR prin Programul Operational Regional. Primaria va trebui sa finanteze 30% din suma, respectiv 4,5 milioane EUR, iar primarul Alin Nica spera sa obtina cofinantare de la Consiliul Judetean.

Complexul, denumit Universul Apei, se va intinde pe 11 hectare, intre comunele Dudestii Noi si Sanandrei, va avea 5 bazine exterioare cu tobogane, alte bazine interioare, centru spa, sauna, masaj, jacuzzi, bai romane, o sala de sport, terenuri de tenis si de minifotbal, un bazin olimpic acoperit, o sala multifunctionala, restaurante si 350 de locuri de parcare.

De asemenea, primarul intentioneaza sa construiasca si un lac artificial, inconjurat de piste de biciclete, pentru a creste potentialul de agrement al zonei.

Source: Evenimentul Zilei

EN RO