Polonia vrea sa revina printre principalii parteneri ai Romaniei in sectorul turistic

Seful sectiei economico-comerciale a Ambasadei Poloniei, Tomasz Suprowicz, a declarat ca Polonia doreste sa redevina unul din principalii parteneri ai Romaniei pe sectorul turistic dupa 15 ani de absenta. Acesta a mai precizat ca inainte de `89 Romania primea anual aprozimativ 1 milion de turisti polonezi iar in ultima perioada foarte putini turisti romani au vizitat Polonia. Pentru a imbunatatii aceasta situatie, pe data de 24 noiembrie la ambasada Poloniei va avea loc prima reuniune bilaterala pe probleme de turism.

Oficialul polonez a precizat ca investitorii polonezi nu primesc sprijin de la autoritatile locale pentru materializarea unor proiecte de investitii. Daca nu vor reusi sa investeasca aici, firmele poloneze vor pleca in alta parte iar Romania are nevoie de investitii pentru a evita sa devina un un importator al produselor din tarile UE dupa aderare.

Pe langa reuniunea bilaterala din data de 24 noiembrie de la ambasada Poloniei, pe 8 noiembrie va avea loc la Sala Palatului prima Expozitie Nationala a Poloniei in Romania de dupa 1989 la care vor participa 37 de firme poloneze de prestigiu din numeroase domenii de activitate.
Source: Gardianul

EN RO