Piata turismului ar putea creste cu 10%, in 2009

In 2009, piata turismului ar putea creste cu pana la 10%, sau in cel mai rau caz va stagna, ceea ce reprezinta totusi o evolutie pozitiva fata de tendintele pietei de profil din vestul Europei, in contextul crizei financiare, a declarat purtatorul de cuvand al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

Totodata, Badulescu a precizat ca in 2009 vom asista, in conditiile crizei financiare, la fuziuni si prelurari de agentii de turism de talie medie. In ceea ce priveste marile agentii, acestea vor rezista cel mai bine socului crizei financiare.

ANAT a elaborat un plan anticriza, proiect ce vizeaza incurajarea promovarii in randul tour-operatorilor a sistemului earlybooking, precum si promovarea turismului de circulatie regionala, in si din tarile invecinate.

Sistemul earlybooking consta in achizitionarea din timp a unui pachet turistic, pentru care clientul va beneficia de reduceri de preturi de pana la 30%, a declarat Badulescu.

Totodata, patronatul de profil intentioneaza sa demareze un lobby puternic pentru a determina noul Guvern sa aloce un buget important destinat promovarii Romaniei in regiune.

Source: Bloom Biz

EN RO