Piata locala a croazierelor s-ar putea dubla, in acest an

In acest an, piata locala a croazierelor s-ar putea dubla in comparatie cu 2009, pe fondul unei reduceri a tarifelor in medie de aproximativ 40%, potrivit agentiei croaziere.net.

Scaderea tarifelor a ajuns, in unele cazuri, pana la 70%, agentiile practicand preturi de dumping pentru a-si asigura un grad de ocupare de minimum 65%.

Anul trecut, agentia a vandut croaziere pentru aproximativ 2.000 de turisti, iar anul acesta estimeaza dublarea acestei cifre, pana la 4.000 de turisti.

In topul destinatiilor preferate de romani in 2010 vor ramane Marea Mediterana, precum si Europa, datorita costurilor accesibile ale transportului cu avionul spre si de la punctul de imbarcare. De asemenea, se mai cauta si destinatii precum Alaska, America de Sud, Canalul Panama cu Caraibe, a declarat Ioan Basea, directorul general si proprietarul agentiei clujene croaziere.net, care detine 80% din aceasta piata.

Pretul unei croaziere vanduta de agentia clujeana incepe de la 500 EUR/persoana si poate ajunge pana la 8.000 USD/persoana.

Source: Wall-Street

EN RO