Pentru 2007 Lufthansa estimeaza o crestere cu 10% a valorii biletelor vandute pe cursele in si dinspre Romania

Pentru acest an operatorul aerian Lufthansa estimeaza ca va inregistra o crestere cu 10% a valorii biletelor vandute pe cursele in si dinspre Romania, la 33 milioane EUR fata de 2005 cand a inregistrat o valoare de aproximativ 27 milioane EUR.

Totodata, in acest an se estimeaza ca va creste cu 20% si numarul de pasageri in comparatie cu anul trecut cand a inregistrat tot o crestere de 20% a numarului de pasageri fata de 2005.

Reprezentantii companiei au declarat ca in acest an va scadea cu 5% gradul mediu de ocupare pe cursele in si dinspre Romania, fata de anul trecut, la 75%. Cristina Dumitrescu, Key account manager al companiei, a precizat ca gradul de ocupare va fi influentat de suplimentarea capacitatii oferite pe rute in si dinspre Romania, atat prin introducerea unor noi zboruri, cat si prin operarea cu aeronave mai mari.

Incepand cu orarul de zbor de vara compania Lufthansa va oferi in total 66 de zboruri saptamanale, cu plecare din Bucuresti si Timisoara, fata de anul trecut cand ofere 53 de zboruri saptamanale.

In acest an Lufthansa intentioneaza sa isi majoreze cota de piata cu 2%, la 14,5%, au declarat reprezentantii companiei. Totodata, intentioneaza sa ajunga la o pondere de 80% a biletelor electronice in totalul bieletelor vandute, in conditiile in care in 2006 acestea detineau o pondere de 43%.

Pe plan international Lufthansa opereaza 192 de destinatii in 72 de tari. Compania germana Lufthansa este membru fondator al aliantei aeriene Star Alliance din care mai fac parte Air Canada, Austrian Airlines, United Airlines, LOT si Air New Zeeland.
Source: Ziarul Financiar

EN RO