Pachetele turistice pentru Bulgaria s-au ieftinit

Ieftinirea pachetelor turistice pentru Bulgaria s-a dotorat in principal scaderii cotatiei monedei europene. In timp ce preturile pe litoralul Marii Negre au crescut cu 20% in comparatie cu anul trecut, preturile pentru litoralul bulgaresc au ramas aceleasi cu cele de anul trecut. Odata cu cresterea cererii pentru statiunile tarii vecine, s-au inmultit si numarul agentiilor de turism care vand pachete turistice pentru Bulgaria.

Incasarile obtinute din turism in Bulgaria se ridica la 3,2 miliarde de dolari ceea ce reprezinta o suma de patru ori mai mare decat a Romaniei. In Bulgaria turismul detine o pondere de 10% din PIB in timp ce in Romania turismul contribuie cu 1,5%.

Avansul detinut de sectorul turistic din Bulgaria fata de cel al Romaniei este explicat de specialisti in principal prin privatizarea rapida a structurilor de cazare din Bulgaria si prin masurile promovate la nivel national, destinate incurajarii celor care au modernizat, dupa cumparare, structurile turistice. Totodata Bulgaria detine zece plaje care indeplinesc standardele europene Blue Flag. Nivelul TVA in activitatile turistice din Bulgaria este de 7%, spre deosebire de Romania, unde se aplica o cota de 9%, si doar pentru serviciile de cazare, restul serviciilor turistice fiind taxate cu cota standard de 19%. Mai mult, cumparatorii hotelurilor pe litoralul bulgaresc au beneficiat de scutire de impozit pe profitul reinvestit.
Source: Adevarul

Înscrie-te gratuit la RHN
TRIMITE
Închide
EN RO