O cascada din Romania se numara printre cele mai frumoase din lume

Cascada Bigar din Caras-Severin a ajuns in topul realizat de site-ul worldgeography.com, alaturi de alte minunatii turistice din toata lumea.
Prezenta in mai multe topuri si renumita pentru unicitatea ei, cascada Bigar poate deveni o forta de atractie turistica in timp. Cascada Bigar s-a format pe Cheile raului Minis din Muntii Aninei.
Alaturi de cascada din Romania, in top se mai afla si cascada Skradinski Buk din Croatia, fiind prima pe lista celor mai frumoase cascade din Europa, intocmita de topspottravel.com.
Topul continua cu cascada din pestera Smoo din Scotia din apropierea satului Durness, de pe coasta nordica a Scotiei. Urmeaza La Cascade de Gavarnie din Franta, situata chiar la granita cu Spania, in Muntii Pirinei, este o cascada pe doua niveluri, cu o inaltime de 423 m, fiind cea mai inalta cascada din Franta.
Pe valea Lauterbrunnen din Elvetia exista 72 de cascade, insa Staubbach este cea mai spectaculoasa. 
Tot in Elvetia se afla una dintre cele mai lungi caderi de apa din Europa, Cascada Rinului este situata intr-o zona stancoasa accidentata, cu pante abrupte de pe fluviul Rin. De-a lungul acesteia se formeaza uneori mici insule inconjurate de apa, unde turistii pot ajunge cu barca, in tururi organizate.
Una dintre cele mai mari cascade din lume se afla in Islanda. Cascada Gullfoss marginita adesea de curcubeie, se intinde pe toata latimea raului Hvita.
Cascada Konigsbach din Parcul National Berchtesgaden din Bavaria, Germania, se desfasoara pe mai multe niveluri de-a lungul unui munte impadurit. In apropiere se afla si cea mai inalta cascada din Germania, Rothbach.

Source: Adevarul

EN RO