Noua statiune din Poiana Mica se va numi Silver Mountain

Statiunea Silver Mountain din Poiana Mica va fi construita in patru-cinci etape iar inaugurarea este planificata pentru 1 decembrie 2007. In prima etapa va fi construit un hotel si aproximativ 120 de apartamente. Hotelul, care va fi administrat de un lant hotelier de renume, va avea o capacitate de 75 de camere, doua restaurante, un centru de conferinte, o zona comerciala, sala de fitness, piscina si spa.

Compania INR, investitorul proiectului, va construi pentru petrecerea timpului liber un club house si un un complex de cinci terenuri de tenis, dintre care doua vor fi indoor, unde Ion Tiriac va organiza un circuit profesionist, precizeaza Leo Skarlatos, directorul general al INR, care intentioneaza, totodata, sa deschida impreuna cu Ilie Nastase o scoala de tenis dupa modelul scolii lui Nick Boletieri in SUA.

Complexul va cuprinde 612 apartamente cu suprafete de 60 si 275 de mp, preturile variind intre 120.000 EUR si 620.000 EUR si 15 vile de lux cu trei, patru sau cinci dormitoare construite pe suprafete intre 265 si 380 mp si curti de 1.300 pana 2.900 mp, preturile fiind cuprinse intre 780.000 si 1.200.000 EUR. Proprietarii locuintelor vor putea sa-si recupereze investitia prin inchirierea vilelor sau a apartamentelor sau vor putea sa incredinteze administrarea proprietatii companiei care va conduce hotelul.

Proiectul a fost realizat de compania de arhitectura Westfourth Arhitecture, managementul lucrarilor va fi asigurat de firma britanica Gardiner&Teobald iar designul interior va fi realizat de o companie franceza.

Langa viitoarea statiune se va construi si un teren de golf de aproximativ 40 de hectare iar compania care va administra terenul se va numi Kronstadt Golf.

Fondurile necesare construirii statiunii provin, in proportie de 80%, din resurse proprii, restul urmand sa fie obtinute din credite bancare.
Source: Capital

EN RO