New Deal Europe – Eveniment, virtual, dedicat stimularii turismului in Balcani si sud-estul Europei

New Deal Europe – eveniment virtual care conecteaza operatori de tururi, agentii de turism si hotelieri din Balcani si din sud-estul Europei cu operatori de tururi si agentii de turism din intreaga lume se va desfasura, in premiera on-line, in 12 aprilie 2021.

121 operatori de tururi (din 20 de tari ale lumii) si 52 de destinatii turistice si companii hoteliere (din 12 tari din Balcani si Europa de sud-est), confirmasera cu maim ult de o luna inainte de debutul evenimentului participarea si au programat deja 1.250 intalniri virtuale.  (60% dintre operatorii de tururi care vor fi reprezentati la eveniment au sediul social principal in Marea Britanie).

Intalnirile virtuale vor fi urmate de un seminar care va oferi participantilor posibilitatea sa schimbe idei si sa prezinte solutii in legatura cu stimularea turismului in Balcani in timpul si dupa depasirea crizei Covid.

Tine Murn, co-fondatorul evenimentului considera ca atractiile si experientele neexplorate intensive si ofertele de turism sustenabil din Balcani sunt printre cele mai valoroase din lume si ca Balcanii se vor bucura de popularitate larga, in intreaga lume, de indata ce tarile lumii vor depasi criza Covid.  El crede, de asemenea, ca inceperea campaniei de vaccinare a incurajat organizatiile de turism din intreaga lume sa priveasca cu mai mult optimism viitorul apropiat si sa inceapa eforturile de pregatire a anului 2022.

Autoritatile din Bulgaria, Slovenia si Bosnia Hertegovina suporta (integral sau partial) taxa de inregistrare pentru companiile, din tarile pe care le reprezinta, care s-au inscris la evenimentul New Deal Europe.

Albania si Muntenegru vor fi reprezentate, pentru prima para, la eveniment, alaturi de reprezentantii Serbiei, Croatiei si Sloveniei care au participat la toate editiile evenimentului.

Zorica Jovanov, directorul de marketing al Organizatiei Nationale de Turism a Serbiei spera ca New Deal Europe 2021 va fi la fel de productiv ca editia din anul 2020 si ca va purta discutii si va stabili relatii la fel de utile si de valoroase ca cele de la editia precedenta.  Doamna Jovanov spera ca participarea la eveniment va sprijini grabirea revenirii, atat de asteptata a, turismului in Serbia.

Decizia Romaniei de a excepta toti vizitatorii care fac dovada faptului ca au fost vaccinati de la auto-carantina si de la prezentarea unui test Covid negativ a fost salutata de organizatorii evenimentului si este privita cu mult interes de autoritatile de turism din Balcani / Europa de sud-est.

Organizatorii spera ca anul viitor evenimentul se va putea desfasura ‘live’, la Londra

Inscrierea la eveniment este inca posibila si poate fi realizata facil la www.newdealeurope.com.