Maria Grapini vrea sa promoveze locurile pe unde a fost Nicolae Ceausescu

Ministrul Turismului, Maria Grapini, intentioneaza sa promoveze locurile si localitatile prin care au umblat Elena si Nicolae Ceausescu.
Aceasta a precizat ca in orice tara, astfel de obiective ar fi exploatate ca atractii pentru turisti, insa la noi nu sunt bagate in seama sau sunt lasate sa se distruga. Cred ca turistii straini ar fi foarte interesati sa urmeze un astfel de traseu, a declarat Maria Grapini.
Realizarea unui traseu „Ceausescu” in tara ar putea include, printre altele localitatea Scornicesti, in care s-a nascut fostul sef al statului, transformata in casa memoriala, inchisoarea de la Doftana, balconul de la care Ceausescu si-a tinut ultimul discurs, Sala Palatului unde participa la congresele PCR, vilele de protocol de la Neptun sau Snagov si alte puncte de pe harta tarii.
Totodata, ministrul Maria Grapini, a avut o intalnire cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a dezbate, printre altele, subiecte cu privirea la promovarea si dezvoltarea turismului in Bucuresti.
Printre proiectele ce ar putea fi evidentiate in cadrul acestui parteneriat, Oprescu a adus in discutie promovarea Muzeului de Arta Contemporana, respectiv a Palatului Parlamentului ca si simbol al Bucurestiului.
Grapini l-a asigurat pe Sorin Oprescu de sprijinul sau in ceea ce priveste propunerile prezentate si a adaugat ca prioritate studierea si conceperea unui proiect de promovare turistica a Centurii de fortificatii a Municipiului Bucuresti, realizata de regele Carol I, precum si oportunitatea organizarii in Capitala a unui circuit de Formula 2.

Source: 9AM

EN RO