Lantul hotelier Wyndham se extinde in Romania pe segmentul unitatilor de 2 si 3 stele

Directorul executiv al companiei Trend Hospitality si partenerul strategic de dezvoltare al lantului hotelier american Wyndham, Tinu Sebesanu, a declarat ca investitiile companiei vor cuprinde si lansarea pe segmentul hotelurilor de 2 si 3 stele.

Lantul hotelier american intentioneaza sa patrunda pe piata romaneasca cu motelurile Super 8 si sa afilieze hoteluri de 3 stele sub brand-ul Days Inn sau Days, a precizat Tinu Sebesanu.

In prezent compania se afla in faza de analiza pentru brand-ul Super 8, Tinu Sebesanu precizand ca se lucreaza la un concept prin care sa apara pe piata cu cat mai multe locatii deodata, ideal ar fi 20. Pentru a fi profitabili la nivelul motelurilor este necesara intrarea pe piata cu mai multe structuri deodata.

In prezent, compania evalueaza proprietati pe tot teritoriul tarii, care s-ar preta la standardele impuse de lantul american. In general, sunt proprietati care au un numar de 50 camere, care sunt situate in zone cu trafic mare, pe langa orase mari, a declarat Tinu Sebesanu.

In acest an Super 8 se va extinde in Europa, prin lansarea pe piata germana a unui lant de 30 de unitati.

Pentru brand-urile de 3 stele Days sau Days Inn, se preteaza proprietati mai mari de 75 camere iar pana la sfarsitul acestui an vor fi semnate contractele pentru primele proiecte, a precizat presedintele Trend Hospitality.

Dezvoltarea va incepe cu constructia unei unitati Days Inn in Bucuresti, o investitie greenfield care a fost bugetata dupa primele estimari la 3,5 – 4 milioane EUR pentru un numar de 100 camere.

Tinu Sebesanu a precizat ca in aceasta luna va fi anuntat un nou oras in care se va deschide o noua unitate sub brand-ul Ramada, in acest caz negocierile fiind aproape de finalizare iar pana la sfarsitul anului vor exista cel putin inca trei proiecte semnate pentru Ramada.

Lantul Wyndham, fost Cendant, este prezent pe piata romaneasca prin brand-ul Howard Johnson, atribuit hotelului de 5 stele Howard Johnson Grand Plaza din Bucuresti si prin brand-ul Ramada, care va avea pana la sfarsitul acestui an cinci hoteluri afiliate, Ramada Majestic si Ramada Nord, deja functionale, Ramada Encore, care se afla in constructie, o alta unitate in Baneasa, toate situate in Bucuresti si hotelul Ramada de la Sibiu, o investitie a omului de afaceri Ilie Carabulea.

Ilie Carabulea a anuntat ca intentioneaza sa investeasca si in Bucuresti in doua unitati hoteliere, pe care sa le afilieze lantului Ramada. Ilie Carabulea a declarat ca proiectele sale vizeaza, pe termen mediu dezvoltarea unor proiecte si in Timisoara si Cluj-Napoca, tot sub brand-ul Ramada.
Source: Ziarul Financiar

EN RO