La Romexpo se desfasoara Targul National de Turism

Operatorii care participa la Targul de Turism, in perioada 15-18 octombrie la Romexpo, au pregatit dicounturi de pana la 20% la pachetele turistice pentru sezonul rece pentru turistii care achita integral pretul pachetului.

Reprezentantii agentiilor de turism se asteapta sa vanda un numar de pachete comparabil cu cel de anul trecut pentru revelionul din acest an, dar estimeaza incasari mai mici, pe masura diminuarii bugetelor de calatorii ale romanilor.

Unele agentii vor anunta la targ lansarea unor curse charter operate din Bucuresti si Cluj-Napoca, care faciliteaza accesul catre statiuni de schi din Alpii francezi, precum  Chamonix, Risoul, Les Deux Alpes, Brides Les Bains, Meribel si Courchevel. Monica Aliman, marketing manager la Safra Tours, a declarat ca pretul pachetelor turistice variaza intre 350-1.100 EUR/persoana, iar cursele charter vor acoperi perioada 12 decembrie 2009 – 20 martie 2010.

Cristian Pandel, manager Christian Tour, a declarat ca cele mai solicitate pachetele turistice din acest sezon sunt pentru Austria, dar si pentru Israel si Iordania.

Dintre destinatiile mai exotice, turistii pot alege sa petreaca revelionul in Hong Kong, Singapore sau Malaysia, unde tariful poate depasi 1.550 EUR/persoana.

Aurelian Bratosin, directorul Butterfly Turism, a declarat ca agentia ofera reduceri de 5% pentru anumite destinatii, daca se fac rezervari pana pe 1 noiembrie.

Agentia de turism Malta Travel, ofera reduceri de 20% pentru turistii care achita integral pachetul turistic pana pe data de 30 octombrie, iar turistii care isi fac rezervare cu o luna inainte de plecare beneficiaza de 10% reducere.

In ceea ce priveste destinatiile interne promovate in cadrul targului, nu vor fi foarte multe cu reduceri, principalul motiv invocat de hotelieri si proprietarii de pensiuni fiind acela ca deja s-au realizat reduceri de tarife fata de anul trecut.

Pentru o pensiune de 3 margarete, patru nopti de cazare, doua mese pe zi, cina festiva de Revelion, costul este de maximum 700 RON/persoana, in timp ce la unitatile de 2 margarete, patru nopti de cazare fara masa, costul este 350 RON.

Cristina Partal, presedintele Asociatiei Nationale a Turismului Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC, a declarat ca sunt unele pensiuni, cu capacitate mare de cazare, care vor oferi reduceri consistente la Targul de Turism, de pana la 20%-30% din pretul pachetului, pentru cei care achita integral pana la 15 noiembrie.

In conditiile crizei economice, unele agentii mari au hotarat sa nu participe la targ. Printre acestea se numar si agentia de turism Eximtur, Lucia Morariu, presedintele agentiei, declarand ca a luat aceasta decizie in urma analizarii unor elemente de cost.

La editia din aceasta toamna Targului National de Turism participa peste 400 de expozanti din 15 tari, respectiv: Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, India, Israel, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Turcia si Ungaria, gradul de internationalizare ridicandu-se la 30%.

Source: Financiarul

EN RO