La 26 ani de la inceperea lucrarilor Coreea de Nord ar putea deschide hotelul in forma de piramida

Anul viitor cea mai inalta cladire din Coreea de Nord ar putea fi deschisa publicului. Lucrarile la hotelul sub forma de piramida, cunoscut si sub denumirea de „Hotelul Condamnatilor” au fost incepute in 1987 si urmau a fi finalizate in 1989, insa in 1992 lucrarile au fost abandonate o data cu criza financiara de care a fost afectata Coreea de Nord.
Reto Wittwer, CEO-ul grupului Kempinski, compania care se ocupa de managementul unitatii de cazare din Phenian, a declarat ca doar 150 de camere din cele aproximativ 3.000, vor fi folosite in regim hotelier, iar la nivelele inferioare vor functiona eventuale magazine, restaurante si birouri.
Hotelul va fi cea mai inalta constructie din Coreea de Nord si al 47-lea la nivel global, va avea 330 m inaltime si 105 etaje. Presa britanica a anuntat ca doar in fatada imobilului s-au investit aproape 180 mil. USD.
In 2008, cladirea a fost votata drept „Cea mai slaba constructie din istoria umanitatii” de catre revista Esquire, care a descris hotelul ca fiind de-a dreptul hidos, chiar si pentru standarde comuniste.
De asemenea, analistii sustin ca hotelul din Coreea de Nord este subred din punct de vedere al modului in care a fost construit, avand in vedere ca s-au folosit materiale proaste in comparatie cu cele care se gasesc pe pietele occidentale.
In urma cu 4 ani, compania egipteana de telecomunicatii Orascom Telecom a inceput sa lucreze in cadrul hotelului, la implementarea retelei de comunicatii.

Source: InCont.ro

EN RO