JW Marriott din Bucuresti se afla in topul primelor 5 hoteluri din Europa din punctul de vedere al contributiei la afacerile grupului

Directorul general al hotelului JW Marriott din Bucuresti, Kurt Strohmayer, a declarat ca din cele 32 de unitati hoteliere operate de grupul Marriott in Europa Continentala, hotelul din Bucuresti se afla printre primii 5 contribuitori la afacerile grupului.

Kurt Strohmayer a precizat ca unitatile care au cel mai mare aport la afacerile grupului, excluzand piata americana, sunt cele din Rusia, urmate de cele din Europa de Est.

Potrivit informatiilor financiare oferite de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, GHES, care administreaza hotelul, JW Marriott domina topul celor mai profitabile hoteluri pe piata hoteliera locala.

In 2006 hotelul JW Marriott din Bucuresti a inregistrat o cifra de afaceri de 38,5 milioane EUR si un profit de 16 milioane EUR. In 2006 s-a inregistrat o scadere de aproximativ 3% a clientilor care a fost compensata de cresterea cu 6% a tarifelor practicate, a declarat directorul JW Marriott.

Principala sursa de venit al hotelului este reprezentata de activitatea de baza a hotelului, inchirierea camerelor, in proportie de 60% iar restul de 40% provine din segmentul de Food&Beverage. In medie, aproximativ 80% dintre clientii hotelului pe segmentul de food&beverage sunt romani iar restul de 20% sunt straini.

JW Marriott din Bucuresti este si unul dintre cele mai mari hoteluri din Europa ale grupului american si dispune de 402 camere si apartamente, 6 restaurante si cafenele, 12 sali de conferinte si evenimente, un business center si un cazinou. De asemenea, hotelul gazduieste in incinta sa una dintre cele mai luxoase galerii comerciale din Bucuresti.

Kurt Strohmayer apreciaza ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va avea un impact pozitiv asupra intregii piete iar in continuare se asteapta la cresteri ale veniturilor.

Totodata, Kurt Strohmayer a declarat ca unii dintre cei mai importanti competitori sunt, in ultima vreme, vasele de croaziera si pietele din vestul Europei sau din Orientul Mijlociu cu care hotelierii romani concureaza pentru forta de munca.

In acest an, JW Marriott va trece printr-un proces de modernizare a camerelor, a bailor si a holului principal.

Potrivit datelor ONRC, actionarul majoritar al Societatii Companiilor Hoteliere Grand, in proprietatea careia se afla hotelul JW Marriott, este compania Strabag, care controleaza 51% dintre actiuni.
Source: Ziarul Financiar

EN RO