Italia si Spania acapareaza majoritatea pasagerilor de pe cele doua aeroporturi din Capitala

Din cele 700 de zboruri care decoleaza saptamanal de pe aeroportul Henri Coanda din Capitala circa 12% sunt catre Spania si Italia, in timp ce de pe aeroportul Baneasa, de pe care se opereaza 150-160 de zboruri saptamanale, circa 70% dintre avioane se indreapta catre cele doua tari.

Reprezentantii Aeroportului International Hernri Coanda au declarat ca in fiecare saptamana pleaca spre Spania 42 de curse, iar spre Italia 43, capacitatea oferita pe cele doua destinatii fiind de 6.500, respectiv 6.150 de locuri. La o asemenea capacitate, la un grad de ocupare de 80%, rezulta 480.000 de pasageri care pleaca din Bucuresti catre Spania si Italia, numai de pe aeroportul Otopeni.

Totodata, din cei 600.000 de pasageri care pleaca anual cu avionul de pe aeroportul Baneasa peste 420.000 aleg una dintre cele doua tari, potrivit calculelor Ziarului Financiar, care pornesc de la ponderea de peste 70% detinuta de aceste destinatii in numarul total de zboruri saptamanale.

Piata aeriana regulata si cea low-cost insumeaza anual vanzari de peste 600 milioane EUR, suma care include atat cursele operate din Romania spre destinatii externe, cat si cele care sosesc pe piata locala.

Source: Ziarul Financiar

EN RO