Investitie de 17 mil. EUR in amenajarea unui circuit turistic in Bucuresti

Primaria Municipiului Bucuresti investeste 17 mil. EUR, cu TVA, pentru amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei.
Proiectul, cofinantat de UE, include printre altele, constructia de debarcadere, poduri, amfiteatre si a unei sali cladiri multifunctionale, precum si decolmatari si modernizari.
Lucrarile au fost atribuite asocierii Constructii Erbasu, Garden Center Grup, Eco Horticultura, Vega 93 si Aedillia Construct 90, pentru suma de 61,3 mil. RON, fara TVA.
Amenajarea acestui circuit, gandit ca un proiect unitar, presupune amenajarea unei ecluze navigabile, constructia a doua poduri noi care sa faca legatura dintre parcul Bordei si insula artificiala aflata pe lacul Floreasca, debarcadere pentru vaporase turistice precum si a doua amfiteatre pe malurile lacurilor, pentru organizarea de evenimente. Proiectul prevede si amenajarea unor chioscuri din lemn, piste pentru bicilisti, piscine, locuri de joaca si constructia unei sali polivalente in zona lacului Floreasca, cu o capacitate de 360 de locuri.
Alte obiective mentionate in caietul de sarcini sunt lucrari de amenajare peisagistica, precum si achizitia de barcute cu vasle, hidrobiciclete si a unui vaporas de agrement.
Contractul, adjudecat prin licitatie deschisa, are o durata de 17 luni si va fi finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Source: Wall-Street

EN RO