Investitie de 13 milioane EUR in Piatra Neamt

Administratia locala din Piatra Neamt intentioneaza sa dezvolte baza turistica de pe Dealul Cozla, printr-un proiect in valoare de 13 milioane EUR, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii.

Potrivit acordului dintre cele doua institutii, municipalitatea din Piatra Neamt va suporta
jumatate din costuri, restul banilor fiind obtinuti dintr-o finantare europeana nerambursabila.

Pe dealul Cozla exista deja o baza pentru practicarea sporturilor de iarna, data in folosinta in luna februarie 2008, care cuprinde o telegondola intre gara Piatra Neamt si dealul Cozla, la cota 657, partie de schi pentru avansati, telescaun, instalatii de nocturna, partie de tubing pentru copii, restaurant si baruri.

Conform noului proiect, vor mai fi amenajate un patinoar artificial cu o suprafata de peste 1.500 mp, un centru de inchiriere a echipamentelor sportive, doua partii de schi, una de 2.200 m pentru incepatori si alta de 1.400 m pentru avansati, un punct de informare turistica si 4 km de trasee de drumetie prin padurea de pe dealul Cozla. Cele doua noi partii de schii vor beneficia de instalatii de nocturna, transport pe cablu si tunuri de zapada.

Lucrarile vor fi demarate imediat dupa ce Ministerul Dezvoltarii va vira primii bani, iar termenul de finalizare al investitiei este 31 iulie 2012.

Source: Evenimentul Zilei

EN RO