Investitie de 10 mil. EUR in modernizarea falezelor Mangalia – Saturn si Jupiter – Neptun

Potrivit unui comunicat al Primariei Mangalia, primarul Cristian Radu a semnat recent la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est din Braila contractele de finantare in valoare de aproape 10 mil. EUR, pentru reabilitarea falezelor Mangalia-Saturn si Jupiter-Neptun. Pentru cele doua proiecte, contributia din bugetul local va fi de 2%, restul fondurilor reprezentand finantare europeana.
Lucrarile de modernizare vor fi demarate la inceputul anului 2015, in ambele cazuri fiind un concept urbanistic unitar. Termenul de finalizare al lucrarilor este sfarsitul anului 2015.
La Neptun, va fi reamenajata zona cuprinsa intre limita plajei si lacuri, cu granit pentru pavajul spatiilor publice, banci si vegetatie specifica locurilor de promenada. Proiectul include si constructia unei fantani arteziene in zona La steaguri.
La faleza Mangalia-Saturn va fi amenajata portiunea cuprinsa intre Hotel Paradiso si limita statiunii Saturn, dinspre cordonul Saturn-Venus. Proiectul cuprinde un punct de observatie, amenajare peisagistica, iluminat public, scari de acces catre plaja si valorificarea estetica a zonei, iar spatiile verzi vor fi decorate cu plante specifice zonei litorale si adaptate climatului.

Source: Wall-Street

EN RO