Interesul pentru calatorii a determinat companiile aeriene sa creasca frecventa curselor intre Europa si SUA

Interesul tot mai mare pentru calatorii si rentabilitatea zborurilor internationale a determinat companiile de transport aerian sa creasca numarul rutelor sau frecventa zborurilor intre Europa si Statele Unite ale Americii.

Grupul OAG estimeaza ca in aceasta vara capacitatea de locuri disponibile pentru zborurile non-stop intre Statele Unite ale Americii si Europa va creste cu 8% fata de sezonul trecut.

O parte dintre rutele noi au aparut in contextul in care companiile americane au redus din cursele interne, care nu aduceau incasari importante si au marit capacitatea de locuri pentru zborurile care aduc un profit satisfacator.

Compania Delta Air Lines continua strategia de a oferi servicii noi pentru destinatiile internationale de rangul al doilea, adaugand curse din aeroportul international John F. Kennedy din New York spre Pisa si Bucuresti si curse din Atlanta spre Viena sau Praga.

Compania Northwest Airlines au introdus cateva rute noi si zboruri suplimentare, inclusiv o noua ruta Hartford, Connecticut – Amsterdam incepand din luna iulie si o ruta zilnica Detroit – Frankfurt, care va functiona in perioada 7 mai – 27 octombrie.

Pe toata perioada acestui an compania americana AMR dispune de un serviciu de zboruri non-stop din aeroportul JFK si aeroportul international O’Hare din Chicago la Roma.

Compania Austrian Airlines a lansat o noua ruta Viena-Chicago care va functiona din luna mai iar compania Air France KLM va oferi o ruta zilnica intre Paris si Seattle, incepand din 11 iunie.

In comparatie cu anul trecut, tarifele calatoriilor estivale sunt in crestere.

O modalitate de reducere a costurilor este diversificarea destinatiilor. Cele destul de ieftine includ Praga, Croatia si Germania, unde taxele de cazare sunt mai reduse in raport cu locatiile europene din Londra, Amsterdam si Paris.

Potrivit agentiilor de turism si agentilor economici din domeniu, cele mai profitabile afaceri pentru calatoriile in Europa sunt croazierele, in special pentru persoanele care dispun de alte valute decat euro. Printre avantajele oferite de croaziere se numara si eliminarea costurilor de schimb valutar, deoarece pretul croazierei este calculat in moneda tarii de provenienta, a declarat Mark Kammmerer, vicepresedinte la Expendia, compania de rezervari turistice online. Printre companiile care organizeaza croaziere si care sunt din ce in ce mai prezente in regiune se numara Carnival Cruise Lines si Disney Cruise Line.
Source: Ziarul Financiar

EN RO