Industria de evenimente genereaza 80% din veniturile hotelierilor din Bucuresti

Industria de evenimente – MICE (Meetings, incentives, conferences, and exhibitions) a generat 70-80% din veniturile hotelierilor din Capitala, a declarat luni Radu Cimponeriu, expert MICE.
Acesta a declarat ca Romania nu este, inca, perceputa ca o destinatie pentru turismul de evenimente. Este o oportunitate careia ar trebui sa-i alocam mai multe resurse.
La nivel european, anul trecut, un participant a cheltuit, in medie, 1.620 EUR pentru un eveniment, ceea ce inseamna circa 437 EUR/zi/delegat. In Romania, un participant la un eveniment cheltuie circa 250 EUR/zi.
Turismul de evenimente este cel care asigura legatura intre lumea corporatista si a organizatiilor cu lumea de travel.
Industria de evenimente este un business foarte important dar, din pacate, Romaniei ii lipsesc cateva date importante pentru a fi prezenta cu adevarat pe aceasta piata. Avem nevoie, in primul rand, de un centru mare de conferinte, un gen de sala polivalenta, de 3.000-4.000 de locuri numai pentru evenimentele in plen, sala dublata de alte 12-14 sali pentru evenimentele pe sectiuni.
Din punct de vedere al infrastructurii hoteliere, Romania are sanse de a genera venituri importante din industria de evenimente, numarul hotelurilor de 4 si 5 stele fiind cu mult mai mare decat al celor de 2 si 3 stele.
Romania este pe locul 26 din 35 de tari europene in ceea ce priveste organizarea de evenimente internationale, in timp ce Serbia este pe locul 24. De asemenea, Bucurestiul ocupa doar pozitia 51 din 178 de orase europene organizatoare de evenimente, a precizat Jamil Benabdallah, reprezentantul Asociatiei Profesionistilor din Industria de Evenimente din Romania.

Source: Business24

EN RO