In primul semestru din 2007 Swiss International Airlines a inregistrat o crestere de 10% a numarului de pasageri

In primul semestru din 2007 compania aeriana Swiss International Airlines a inregistrat o crestere de 10% a numarului de pasageri pe zborurile in si dinspre Romania.

Compania opereaza 14 curse saptamanale pe ruta Bucuresti-Zurich, unde a inregistrat in primele sase luni din acest an un grad de ocupare mediu de 88%, in crestere cu 5% fata de 2006.

Integrarea companiei Swiss in grupul Star Alliance si parteneriatul cu Lufthansa au adus multiple posibilitati de combinatii de zbor, ceea ce a contribuit la cresterea inregistrata, a declarat Andrea Brezean, sales manager Swiss International Airlines pentru Romania si Moldova.

Din Star Alliance mai fac parte operatori aerieni precum Air Canada, Air New Zealand, Austrain Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Spanair sau TAP Portugal.

Totodata, veniturile companiei in Romania au crescut proportional cu numarul de pasageri, depasind estimarile initiale de 5% ale reprezentantilor companiei.

Numarul de pasageri transportati pe ruta Bucuresti-Zurich a depasit in prima jumatate a anului peste 45.000 de persoane, potrivit estimarilor Ziarului Financiar.

In 2006, la nivel international, Swiss a transportat peste 10 milioane de pasageri si a inregistrat un grad de ocupare de 79,8%, potrivit datelor furnizate de Asssociation of European Airlines.

Traficul aerian de linie regulata inspre si dinspre Romania va creste cu cel putin 8,4% in 2007, la 3,8 milioane de pasageri iar numarul de linii aeriene care opereaza pe piata locala se majoreaza cu 7 noi operatori anual, potrivit Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian.

Source: Ziarul Financiar

EN RO