In primul semestru din 2007 numarul noptilor de cazare ale turistilor romani in Ungaria a crescut cu 41,8%

In primul semestru din 2007 numarul noptilor de cazare ale turistilor romani in Ungaria s-a majorat cu 41,8%, la 132.900 de nopti, acest rezultat clasand Romania pe locul 5 fata de locul 8 ocupat in 2006, potrivit Oficiului de Turism al Ungariei.

Numarul turistilor romani care s-au cazat in hotelurile din Ungaria se rdica la 77.200, in crestere cu aproximativ 47% fata de anul precedent.

Directorul Oficiului de Turism al Ungariei in Romania, Biro Gaspar, a declarat ca, in perioada ianuarie-iulie 2007, Ungaria a primit peste 4 milioane de vizitatori romani, cu 6,1% mai mult decat in 2006 si estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an numarul vizitatorilor romani va ajunge la 8 milioane.

Biro Gaspar a precizat ca turistii romani au doua tinte majore in Ungaria, cei care calatoresc cu autocarul in Europa de Vest si petrec de la una pana la trei nopti la Budapesta iar cei care vin pentru odihna sau vacanta petrec mai multe zile in orasele din estul Ungariei, in statiuni balneare sau cu aquaparcuri.

Reprezentantii Biroului de Tursim al Ungariei estimeaza o noua majorare a numarului de turisti romani ca urmare a campaniei de iarna "Budapest Winter Invasion", prin care in perioada decembrie 2007 – martie 2008, patru nopti la unul dintre cele peste 50 de hoteluri de 3, 4 si 5 stele participante la aceasta campanie vor fi vandute la pret de trei.

Potrivit informatiilor furnizate de Biroul de Turism al Ungariei, turistii romani care viziteaza Budapesta prefera in general hotelurile de 3 stele.

Cele mai folosite mijloace de transport pentru a ajunge in capitala Ungariei sunt autocarul sau autoturismul, avionul fiind utilizat mai ales pentru calatorii de business.

Source: Ziarul Financiar

EN RO