In acest an preturile pentru destinatiile interne vor ramane aproape neschimbate fata de 2006

In acest an preturile vacantelor in Romania vor ramane aproape neschimbate fata de 2006 iar pe anumite destinatii externe, precum Grecia, preturile vor creste cu pana la 10%, au declarat tour-operatorilor romani participanti la Targul National de Turism.

Pe toata perioada targului, cele mai multe agentii de voiaj au oferit reduceri cuprinse intre 8% si 25% pentru contractele incheiate, precum si pentru rezervarile pentru vara.

Daca in urma cu cativa ani cei mai multi turisti alegeau vacante la hoteluri de 2 stele, in prezent cei mai multi aleg sa se cazeze la hoteluri de 3 stele plus sau la hoteluri de 4 stele, a declarat Cristina Irimia, director de marketing la agentia de turism J’info Tours.

Printre destinatiile cele mai cautate de romani se numara Grecia, Spania, Italia, Tunisia, Venezuela, Cipru sau Cuba, insa, de la an la an cererea romanilor pentru destinatiile exotice este in crestere cu 30%, insa sunt destinatii unde cresterea s-a dublat.

Agentiile de turism romanesti prezente la Targul National de Turism propun circuite turistice in Laponia, Australia, Noua Zeelanda, America de Sud sau excursii in jurul lumii, destinatii ale caror preturi standard pentru turismul de masa ajung la 4.000 EUR.

In acest an Paralela 45 propune noi destinatii care sunt exclusiviste. Printre acestea se afla un circuit de 15 zile in Noua Zeelanda si Australia a carui tarif se ridica la 3.890 EUR/persoana, fara taxele de aeroport, un circuit China-Hong Kong care costa 1.680 EUR, un circuit de 14 zile in China si Tibet, de la 2.090 EUR fara taxe si un circuit de 13 zile in India si Nepal, al carui pret este de 1.750 EUR fara taxe. Elena Anghel, coordinator manager la agentia de turism Paralela 45, a declarat ca foarte multe dintre destinatiile noi sunt foarte scumpe pentru ca turistul roman isi permite sa plece in aceste vacante si estimeaza ca agentia va vinde pentru fiecare dintre aceste destinatii cel putin 35 de pachete.

Marshall Tourism ofera o excursie in jurul lumii cu 19 nopti de cazare, la pretul de aproximativ 3.900 EUR fara taxe.Agentia de turism Kara Travel ofera un circuit in Scandinavia, care include opriri la Capul Nord, Laponia, Insula Lofoten si Ruta de Aur iar pretul circuitului porneste de de la 1.655 EUR pentru 23 de zile cu autocarul sau 17 zile cu avionul. Un circuit de 20 de zile care include Thailanda, Laos, Vietnam si Cambodgia, costa 2.750 EUR.

Agentiile de turism au observat ca sejururile cele mai scumpe sunt lunile de miere, pentru care cei mai multi aleg locatii exotice ca insulele Maldive, Tenerife, Thailanda, Mauritius sau insulele Caraibe.
Source: Evenimentul Zilei

EN RO