In acest an CFR va implementa sistemul digital de eliberare a tichetelor de calatorie cu trenul

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT, acuza CFR Calatori de monopolizarea vanzarilor de bilete la tren si solicita Consiliului Concurentei sa dispuna luarea masurilor legale si sa oblige Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori, SNTFC, sa incheie contracte comerciale pentru vanzarea biletelor si a legitimatiilor de calatorie pe calea ferata in trafic intern si international prin agentii de turism, cu respectarea prevederilor Legii 21/1996, a declarat Gheorghe Fodoreanu, presedintele ANAT.

Patronatul agentiilor de turism a decis sa actioneze in justitie CFR, considerand ca aceasta societate mentine arbitrar monopolul vanzarii biletelor de tren in defavoarea calatorilor.

Ca reactie, CFR Calatori a anuntat ca, in urma cu 2 ani, a raspuns solicitarilor ANAT de a vinde legitimatii de calatorie pentru traficul feroviar in sistem on-line cu rezervare automata, comunicand ca acest lucru nu a fost posibil tehnic.

Incepand din 2008 agentiile de turism vor putea elibera digital tichete de calatorie cu trenul, cand acest sistem va fi implementat in toata tara la nivelul caselor de bilete CFR, a declarat directorul general CFR Calatori, Alexandru Noaptes.
Source: Gandul

EN RO