In 2008 City Grill intentioneaza sa se extinda si in strainatate

Omul de afaceri Dragos Petrescu, care controleaza, prin intermediul companiei Trotter Prim, lantul de restaurante City Grill, intentioneaza sa extinda brand-ul si in strainatate incepand cu anul viitor.

Dragos Petrescu a declarat ca, pentru inceput, se au in vedere tarile emergente, cum ar fi Republica Moldova si Bulgaria, deoarece distanta fata de Romania este relativ mica iar tipul de piata este asemanator cu cel din Romania.

In primele sase luni din 2007 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,2 milioane EUR, cu 58% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul Trotter Prim include lantul de restaurante City Grill, lantul de cafenele City Cafe si restaurantul Caru cu Bere.

Restaurantul Caru cu Bere a reintrat in circuit in ultimul trimestru din 2006, dupa o perioada de aproximativ un an in care s-a aflat in proces de renovare. Caru cu Bere detine o pondere de aproximativ 25% din cifra totala de afaceri a companiei.

Pentru acest an, Dragos Petrescu estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 11 milioane EUR, pentru realizarea careia mizeaza pe deschiderea a inca 2 restaurante si pe cresterile inregistrate de locatiile existente. In prezent, Trotter Prim opereaza 9 restaurante City Grill iar anul viitor intentioneaza sa deschida inca 4 restaurante.

Nivelul investitiilor bugetat pentru 2007 se ridica la 3,4 milioane EUR, investitia pentru achizitii, 1,8 milioane EUR fiind destinate reamenajarii restaurantelor.

Proprietarul City Grill a precizat ca se afla in negocieri avansate pentru alte achizitii in Bucuresti, pentru extinderea lantului de restaurante si cafenele. Troter Prim a achizitionat recent cladirea fostei primarii a sectorului 2 din capitala, pe care intentioneaza sa o transforme in cea mai mare locatie a lantului City Grill.

De asemenea, Dragos Petrescu a anuntat ca intentioneaza sa investeasca in proiecte hoteliere, vizand dezvoltarea pana in 2010 a unor investitii si parteneriate pentru a ajunge la un numar de 500 de camere hoteliere operate sub brand-ul City Grill. Compania va construi hoteluri de dimensiuni mici dar va afilia sub brand-ul propriu si unitati sau pensiuni deja active in piata. Principalele zone vizate sunt Bucuresti, Sinaia si Predeal. Primul proiect al companiei este un hotel in statiunea Predeal, care in prezent, se afla la nivel de autorizatii de construire.

Source: Business Standard

EN RO