In 2006 Crowne Plaza a inregistrat venituri de 5 milioane EUR din organizarea de evenimente si conferinte

Hotelul Crowne Plaza clasificat la 5 stele, a inregistrat in 2006 venituri de 5 milioane EUR din organizarea de evenimente si conferinte, prin aportul segmentului de food&beverage. 50% din cifra de afaceri inregistrata in 2006, de peste 10 milioane EUR, a fost asigurata de evenimente.

Directorul general al Crowne Plaza, Franz Rattenstetter, a declarat ca anul trecut divizia de banchete si food&beverage a crescut intr-un ritm mai alert decat restul operatiunilor hotelului, cu cel putin 15%.

Cele 10 sali din incinta hotelului au avut anul trecut o rata de ocupare de 75-80%, in conditiile in care ratele medii de ocupare in hotelurile din capitala se situeaza in jurul valorii de 65%.

In acest an compania estimeaza cresteri de 5-7% in ceea ce priveste cifra de afaceri si de aproximativ 10% pe segmentul de conferinte. Totodata, se estimeaza ca veniturile totale se vor situa in jurul valorii de 11 milioane EUR.

De asemenea, se preconizeaza o usoara crestere a preturilor la camere, pe fondul cresterilor salariale si ale cheltuielilor operationale insa aceasta nu va depasi 10%, a declarat Franz Rattenstetter.

In prezent, tarifele de receptie practicate de hotelul Crowne Plaza pentru camerele standard sunt cuprinse intre 150 si 235 EUR/noapte la rack rate iar tariful pentru apartamentul prezidential cu doua camere este de 800 EUR/noapte.

In 2008, hotelul va implini 10 ani de existenta pe piata romaneasca, urmand sa fie prelungit contractul de management cu InterContinental pentru brand-ul Crowne Plaza.
Source: Ziarul Financiar

EN RO