In 2006 Austrian Airlines a avut o cota de piata de 8% in Romania

La sfarsitul anului trecut compania aeriana Austrian Airlines a inregistra o cota de piata in Romania de 8%, in crestere cu 2%.

Heinrich Vystoupil, general manager Austrian Airlines pe Romania si Moldova a declarat ca Austrian Airlines detine o cota de 8% din piata BSP, un sistem IATA care faciliteaza vanzarea, raportarea si decontarea biletelor de avion ale agentilor acreditati IATA. Peste 80% din vanzarile de bilete ale liniilor aeriene se fac prin agenti de turism acreditati IATA si prin sistemul BSP.

Pentru acest an, compania intentioneaza sa isi majoreze cota de piata cu inca 1-2 procente, a precizat Heinrich Vystoupil.

Daca se ia in calcul valoarea pietei si cota de piata a companiei Austrian Airlines, se poate estima ca cifra de afaceri a companiei a fost in 2006 de peste 24,4 milioane EUR, in conditiile in care in 2005 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 23 milioane EUR. Austrian Airlines opereaza saptamanal 56 de zboruri din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Sibiu si Iasi catre Viena. De asemenea Austrian Airlines ia in calcul si introducerea in circuit a altor orase precum Bacau sau Suceava, dar nici una dintre aceste variante nu este concretizata deocamdata. In 2006 piata aeriana de linie regulata din Romania s-a ridicat la aproximativ 305 milioane EUR iar pentru acest an este estimata o crestere de pana la 360 milioane EUR, au declarat eprezentanti IATA Romania.
Source: Ziarul Financiar

Înscrie-te gratuit la RHN
TRIMITE
Închide
EN RO