In 2 ani piata hoteliera din Romania isi va reveni de pe urma crizei financiare

Managerul hotelului JW Marriott din Bucuresti, Kurt Strohmayer, considera ca piata hoteliera, care este afectata in prezent de criza financiara prin taierea bugetelor companiilor, isi va reveni in circa 2 ani.

Strohmayer este de parere ca este o perioada buna de a dezvolta noi hoteluri, dar nu si de a deschide noi unitati. O perioada propice pentru noi intrari este peste doi ani, in 2011 urmand sa se repete boom-ul din 2006-2007.

Hotelul JW Marriott si-a bugetat pentru acest an o usoara scadere sau o mentinere a nivelului afacerilor in jurul a 40 milioane EUR, pe fondul crizei financiare care a inceput sa afecteze hotelurile din Bucuresti din a doua parte a anului trecut.

Managerul estimeaza pentru acest an ca in primele sase luni veniturile vor fi sub nivelul perioadei similare din anul trecut, insa in a doua parte a anului veniturile vor fi peste.

JW Marriott a mentinut vanzarile din 2008 la nivelul din 2007, desi initial si-a bugetat cresteri.

Strohmayer apreciaza ca piata de 5 stele va fi mai putin afectata decat cea de 3 sau 4 stele, pentru ca vor fi taiate cheltuielile nu de la top management, ci de la middle management.

Source: Ziarul Financiar

EN RO