Ibis Romania: crestere de 5% a afacerilor, in 2012

In 2012, reteaua hoteliera Ibis Romania, parte a grupului international Accor, a inregistrat o crestere cu 5% a cifrei de afaceri fata de 2011, iar pentru acest an estimeaza ca va inregistra o crestere de 6% a afacerilor, prin consolidarea relatiei cu clientii de business si prin dinamizarea segmentului leisure cu pachete city break.
In tara noastra, Ibis opereaza patru hoteluri de 3 stele, din care doua in Bucureati, unul in Constanta si unul in Sibiu. In total, cele patru hoteluri  insumeaza 760 de camere, dintre care 250 de camere la Ibis Bucuresti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanta si 195 camere la Ibis Sibiu. Gradul de ocupare general al celor patru hoteluri Ibis a fost constant, la 55% in 2012, fata de 54% in 2011.
In 2012, Ibis a dezvoltat si segmentul de leisure, lansand constant pachete de tip city break, cu tarife speciale in weekenduri si cu ocazia evenimentelor speciale din Constanta, Sibiu si Bucuresti.
Ioan David, Director General  Ibis Romania a declarat ca in Sibiu, cele mai apreciate pachete de leisure au fost cele incluzand tururi ghidate de oras, precum si pachetele organizate in parteneriat cu Targul de Craciun, care au atras un numar important de clienti straini. Turistii romani au apreciat cel mai mult pachetele de early booking si midweek la Constanta, pe perioada verii. In Bucuresti, pachetele speciale cu ocazia marilor concerte au fost cel mai popular produs leisure, la egalitate cu tarifele speciale pentru tinerii sub 25 de ani. 
David a mai precizat ca segmentul leisure a generat peste 25% din cifra de afaceri in 2012, astfel ca si in 2013 vor continua propunerile de pachete de tip city break si cu ocazia evenimentelor speciale.
Anul trecut, in cele 23 de sali de conferinta si evenimente din hotelurile Ibis au fost organizate peste 2500 de seminarii si evenimente.
Pentru acest an, Ibis Romania isi propune o crestere de 10% in segmentul de conferinte si turism de afaceri.

Source: Capital

EN RO