Hotelul Triumf si clubul Floreasca vor fi scoase din nou la licitatie

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, RA-APPS, a publicat la inceputul acestei saptamani lista imobilelor care vor fi scoase la licitatie, in urmatoarea perioada, printre care hotelul Triumf, clubul Floreasca, unele spatii din Casa Presei si terenurile administrate de fermele RA-APPS din Suceava.

Hotelul Triumf, amplasat pe un teren de 15.000 mp pe Bulevardul Kiseleff din Capitala, a fost scos la vanzare de RA-APPS in luna ianuarie prin licitatie publica cu strigare, la un pret de pornire de 32,5 milioane EUR fara TVA. La licitatie s-au prezentat companiile Roses Residential Park Bucuresti, controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, BEA Hotels Eastern Europe Romania, care detine complexul hotelier Centre Ville din Bucuresti si Athenee Phenix Group, controlata de omul de afaceri George Copos. Procedurile de vanzare a hotelului Triumf prin licitatie publica, blocate dupa ce sistemul aplicat la prima incercare de vanzare a fost contestat in instanta, vor fi reluate in cel mult doua luni, a anuntat ieri Ilie Bolojan, secretarul general al Guvernului. Prima decizie a instantei a fost favorabila firmei care a depus contestatia, Athenee Phenix Group dar RA-APPS a facut recurs.

Clubul Floreasca va fi scos la vanzare prin licitatie publica la pretul de 35 milioane EUR fara TVA, cu 10 milioane EUR mai putin decat pretul de pornire stabilit la prima incercare de vanzare din luna ianuarie, anulata in lipsa ofertelor. Licitatia de vanzare a clubului Floreasca din Bucuresti, programata pentru sfarsitul acestei saptamani, va fi anulata in cazul in care nu vor fi primite cel putin trei oferte iar procedura va fi reluata in termen de o saptamana, cu posibilitatea participarii a doar doi ofertanti. Clubul Floreasca va fi scos la vanzare prin licitatie cu toate activele, inclusiv cu sala de 731,5 mp, inchiriata de Scolii de tenis Nastase, Costica si Mihnea, printr-un contract valabil pana in 2012, care ar putea ingreuna procedurile de vanzare, a anuntat secretarul general al Guvernului.
Ilie Bojan a mai anuntat ca spatiile existente in Casa Presei vor fi vandute, in mod unitar, dupa ce Parlamentul va aproba proiectul de lege privind imobilele administrate de RA-APPS. El a aratat ca procedurile legate de cadastrul imobilului au fost incheiate in totalitate. Spatiile din Casa Presei sunt administrate de RA-APPS, in proportie de 60% si de Imprimeria Coresi.

Source: Business Standard

EN RO