Hotelul Iaki din Mamaia si-a marit capacitatea de cazare cu 50%

Investitia in valoare de 2 milioane de euro a cuprins construirea a 36 de camere de lux si doua apartamente prezidentiale, suplimentar fata de cele 60 de camere existente, clasificate la patru stele. Cele 36 de camere noi vor fi inchiriate incepand de saptamana viitoare, potrivit declaratiei directorului de marketing si vanzari, Elena Luiza Paine. Decizia de a extinde capacitatea hotelului a fost determinata de cererea foarte mare din timpul sezonului estival dar si de cea din extrasezon, pentru seminarii si conferinte. In prezent, Iaki are o capacitate de 550 de locuri in sali de conferinte.

Directorul economic al hotelului, Tanase Mega, estimeaza ca aceasta investitie va genera o crestere de 60% a cifrei de afaceri in 2006. Hotelul Iaki a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 53,8 miliarde ROL, in crestere fata de anul precedent si un profit net de peste 8 miliarde ROL. Chiar daca in sezonul estival gradul de ocupare este de 100%, o mare parte din veniturile companiei provin din organizarea de evenimente si prestarea altor servicii in extrasezon.

Actualul hotel Iaki s-a dezvoltat pe structura fostului hotel Bucuresti, care a fost preluat de firma Hagi Sport SRL de la societatea comerciala Mamaia SA.
Source: Ziarul Financiar

EN RO