Hotelul Dacia, Clubul Floreasca, cabana Ranca si vilele Predeal si Alunis vor fi scoase din nou la licitatie

La inceputul lunii octombrie RAAPPS va scoate din nou la licitatie hotelul Dacia din statiunea Neptun, Clubul Floreasca din Bucuresti, cabana Ranca si vilele Predeal si Alunis din Sinaia.

Licitatia pentru cabana Ranca din judetul Gorj va porni de la pretul de 220.000 EUR plus TVA, pentru hotelul Dacia din statiunea Neptun-Olimp licitatia va porni de la 4,5 milioane EUR fara TVA, pentru Vila Predeal si Vila Alunis din Cumpatu-Sinaia, preturile de pornire vor fi de la 500.000 EUR si, respectiv 450.000 EUR, preturi fara TVA iar pentru Clubul Floreasca din Bucuresti pretul de pornire va fi de 35 milioane EUR fara TVA.

Totodata, RAAPPS intentioneaza sa scoata la vanzare prin licitatii deschise cinci spatii comerciale din zona centrala a Bucurestiului.

Spatiile nu sunt grevate de procedurile de revendicare din partea fostilor proprietari, sustine secretarul general al guvernului, Ilie Bolojan, care a adaugat faptul ca pe lista de vanzare mai este prezent si complexului Rojistea din judetul Dolj, care dispune de un teren de 144.589 mp plus un canton silvic.

Totodata, Executivul mai are in vedere ca in viitorul apropiat sa pregateasca scoaterea la vanzare a peste 700 de case din protocolul de stat pe care RAAPPS le administreaza. Una dintre acestea este si vila de vanatoare a fostului presedinte Nicolae Ceausescu din Covasna, pe care RAAPPS o considera ca fiind mai mult aducatoare de pierderi financiare decat de beneficii.

Potrivit unui proiect privind modificarea legislatiei, toate casele, printre care se afla si cele in care locuiesc si multi dintre fostii demnitari ai statului dinainte sau dupa 1989, vor putea fi vandute chiriasilor.

Source: Adevarul

EN RO