Hotelierii din capitala trebuie sa puna accent pe calitatea serviciilor

Consultantii de pe piata hoteliera au declarat ca, pentru a creste numarul de turisti in 2010, hotelierii bucuresteni nu trebuie sa se bazeze doar pe preturi reduse, ci trebuie sa puna accent pe calitatea serviciilor.

Un alt punct slab al capitalei ar fi spatiul insuficient in care pot fi gazduite evenimente internationale, generatoare de trafic, inclusiv in turism.

Potrivit rapoartelor realizate de compania de consultanta imobiliara CBRE pe piata locala, in Bucuresti tariful mediu de cazare pe noapte a ajuns la 78-80 EUR, fiind comparabil cu preturile practicate in capitale precum Sofia, Varsovia, Praga sau Budapesta.

Scaderea a venit pe fondul crizei, ca urmare a reducerii cu pana la o treime a gradului mediu de ocupare.

In acest an, Bucurestiul va atinge un grad de ocupare mediu de 48-52%, in scadere cu aproximativ 25-27% fata de 2008, estimeaza Mircea Draghici, project manager in cadrul departamentului Hotels al CBRE Eurisko.

Un grad de ocupare mai mic va inregistra si piata hoteliera din Praga, unde tariful mediu de cazare a ajuns la maximum 77 EUR/noapte, Budapesta, unde o noapte de cazare costa in medie 70-73 EUR sau Bratislava, unde pretul de cazare pe noapte este 80-82 EUR. Gradul de ocupare in capitalele europene a scazut insa mai putin decat in Bucuresti.

Source: Business Standard

EN RO