Guvernul a aprobat sprijinul de 1 mld. RON pentru industria HoReCa

Imagine de Nattanan Kanchanaprat de la Pixabay

Pe data de 19 februarie, Guvernul a aprobat sprijinul de 1 mld. RON pentru industria HoReCa.

„A trecut ordonanta mult asteptata pentru Horeca. Este o masura compensatorie gandita de fostul guvern si pe care o operationalizam.

Ca element de noutate, in sedinta de guvern, s-a introdus o schimbare in modul in care se face plata. Schimbarea mare este ca nu mai mergem pe principiul „primul venit, primul servit”. Chiar daca este un principiu obiectiv de departajare a aplicantilor, acest principiu ar fi rezultat in doua lucruri. Primul, o aglomerare a depunerilor de solicitari in primele zile sau chiar ore de la deschiderea apelului. Si a doua, ar fi creat o categorie de oameni care primesc banii si o categorie care nu primesc. Practic ar fi primit bani cei care se grabeau sa depuna solicitarea mai repede. Nu ar fi fost corect pentru ca masura viza despagubirea tuturor celor care au fost inchisi, nu doar a celor care sunt mai rapizi”, a precizat Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui.

Ministrul a precizat ca daca suma cererilor de despagubire va depasi suma de 1 mld. RON alocata, atunci firmele vor primi bani proportional cu cererea lor de finantare.

Înscrie-te gratuit la RHN
TRIMITE
Închide
EN RO