Grupul Pro Confort va investi 70 milioane EUR pentru construirea unui ansamblu rezidential

In urmatorii 2 ani grupul Pro Confort, controlat de fratii Ionut si Robert Negoita, va investi aproximativ 70 milioane EUR pentru construirea unui ansamblu rezidential cu 1.500 de apartamente in zona de sud a Bucurestiului. Finantarea proiectului va fi asigurata, in proportii egale, din surse proprii si imprumuturi bancare.

Ionut Negoita a declarat ca proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 4,5 ha situat in zona Vitan, in apropierea hotelului de 4 stele Rin Grand Hotel, aflat in portofoliul companiei si va include 12 blocuri cu aproximativ 1.500 de apartamente. Blocurile vor avea o structura de parter si 10 etaje si vor include locuinte cu 1-4 camere iar pretul mediu de vanzare va fi de 1.200 EUR/mp construit, costul celei mai ieftine garsoniere fiind de 49.500 EUR. Lucrarile de constructie au fost demarate in luna august si vor fi finalizate in primavara anului 2009.

In luna iunie 2007 Ionut Negoita a anuntat ca grupul Pro Confort intentioneaza sa demareze constructia unui proiect mixt, care va include un mall cu o suprafata de 75.000 mp si spatii de birouri cu o suprafata totala de 50.000 mp. Proiectul este prima investitie a grupului pe segmentul de retail si va fi dezvoltat tot in zona Vitan, valoarea investitiei depasind 80 milioane EUR. Compania spera sa demareze lucrarile la acest proiect inainte de sfarsitul anului 2007.

Grupul Pro Confort cuprinde firmele Pro Hotels, specializata in activitati hoteliere si Pro Confort, care importa si comercializeaza mochete, covoare, linoleum, adezivi, desfasurand activitati si in sectorul tamplariei din PVC si geam termoizolator, precum si in constructii.

Pe segmentul hotelier, compania construieste, pe soseaua Vitan-Barzesti, hotelul Rin Grand, a carui investitie este estimata la 50 milioane EUR. Hotelul va avea o structura cu 2 niveluri subterane, parter si 15 etaje, suprafata construita totala fiind de aproximativ 95.000 mp. Initial, proiectul a fost estimat la 30 milioane EUR insa reprezentantii companiei au anuntat recent ca vor suplimenta cu 20 milioane EUR investitia dupa modificarea proiectului si cresterea preturilor materialelor de constructii.

Compania detine 2 hoteluri Confort in Bucuresti, unul in zona Otopeni si celalalt in zona centrala a capitalei.

Proiectele rezidentiale ale grupului totalizeaza 235 de vile si 60 de apartamente grupate in 2 blocuri in zona cartierului Pipera din nordul capitalei.

In 2006 grupul Pro Confort a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 45 milioane EUR iar pentru 2007 proprietarii estimeaza o crestere de peste 20% a cifrei de afaceri.

Source: Business Standard

EN RO