Gregory’s Romania va lansa o oferta publica de emisiune a 32 milioane de actiuni

Gregory’s Romania va depune in curand la CNVM prospectul in vederea lansarii unei oferte publice initiale de emisiune a 32 milioane de actiuni, cu valoare nominala de 0,1 RON. Tranzactia va fi intermediata de societatea de brokeraj IEBA Trust iar tranzactionarea actiunilor urmeaza sa fie derulata prin RASDAQ. Directorul financiar al companiei, Adrian Bucica, a declarat ca principalele avantaje ale listarii sunt obtinerea de fonduri de pe piata de capital, cresterea alternativelor de finantare, cresterea valorii de piata si a capitalului de imagine al companiei.

Gregory’s Romania este subsidiara companiei grecesti, Gregory’s Mikrogeymata, si aceasta listata la bursa din Atena din anul 2000. Compania detine in Romania doua branduri, Gregory’s din 1999 si Coffeeright din 2002 si cu o fabrica unde sunt preparate produsele pentru restaurante. In Bucuresti exista 10 restaurante Gregory’s in zone centrale si de birouri, pentru acest an fiind preconizate alte doua locatii noi.

Planurile de dezvoltare ale companiei prevad extinderea retelei de restaurante proprii si in sistem de franciza la nivel national incepand cu 2006 si crearea unui centru logistic in vederea sustinerii extinderii. Investitia intr-un restaurant Gregory’s variaza intre 65.000 si 150.000 euro in functie de locatie. Gregory’s Romania si-a extins reteaua de restaurante si gama de produse, ceea ce a determinat dublarea cifrei de afaceri in 2003 si cresterea acesteia cu 32,5% in 2004, pana la 73,27 miliarde ROL. Pentru acest an se asteapta o crestere de 20-22% a cifrei de afaceri.

Principalii concurenti ai restaurantelor Gregory’s sunt Everest, Spring Time, Snack Attack, KFC si McDonald’s.
Source: Curierul National

EN RO