Grecia propune o crestere TVA la cazare de pana la 13%

Ministerul grec al Finantelor a transmis o serie de propuneri catre asa-numita troica de creditori, prin care spera sa iasa din colapsul economic. Printre propune se numara si majorarea taxei pe valoare adaugata pentru camerele de hotel, de la 6,5 la 13%.
Asociatia Intreprinderilor de Turism Elene, SETE a calificat-o o actiune „sinucigasa” pentru turismul grec, sugerata intr-un moment in care turismul isi revine. Seful SETE Andreas Andreadis a declarat ca marirea recenta a numarului de vizitatori a ajutat Grecia sa revina la cresterea economica.
SETE a adaugat ca numarul preconizat de sosiri de turisti in Grecia pentru acest an va ajunge la 23 de milioane.
Alte propuneri guvernamentale includ punerea in aplicare a unei structuri salariale unificate in serviciul public si cresterea varstei de pensionare la cel putin 62 de ani de la inceputul anului 2019.
Sindicatele au decis sa nu comenteze aceste masuri controversate pana cand nu sunt confirmate.
Membrii troicii, alcatuita din reprezentanti ai Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International, s-au aratat atat de suparati de lipsa de progrese incat inspectorii grupului au optat sa nu se mai intoarca la Atena deocamdata.
Grecia a primit 240 mld. EUR din fondurile internationale incepand din 2010 pentru a-i salva economia bolnava.

Source: Economica

EN RO