Grecia: crestere de peste 14% a sosirilor in aeroporturi, in luna iunie

In luna iunie, sosirile pe principalele aeroporturi din Grecia au crescut cu 14,6%, pana la 1,96 milioane, fata de 1,71 milioane in perioada similara din 2012. In primele sase luni ale acestui an, sosirile au inregistrat o crestere de 10%, ajungand la 4,35 milioane, potrivit datelor publicate de Asociatia companiilor de turism din Grecia, SETE.
11 dintre cele 13 mari aeroporturi din Grecia au raportat cresteri ale sosirilor din alte state in luna iunie, cele mai semnificative fiind in Santorini – 30,6%, Iraklio – 21% si Rhodos – 19%. Aeroportul din Atena, care de obicei raporteaza scaderi, a anuntat o crestere a sosirilor de 9,6% in luna iunie.
Guvernatorul Bancii Centrale a Greciei, Giorgos Provopoulos a declarat ca turismul elen trebuie sa devina mai competitiv, dupa ce datele privind sosirile din iunie sugereaza ca tara ar putea chiar depasi obiectivul de a atrage 17 milioane de turisti straini in 2013.
Totodata, Provopoulos a subliniat ca Grecia trebuie sa extinda sezonul turistic si dincolo de perioada verii si ar trebui sa devina un centru de pregatire regional pentru afacerile care opereaza in acest sector.

Source: Capital

EN RO