Fonduri europene pentru implementarea Planului de management integrat pentru Delta Dunarii

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, MMSC, intentioneaza sa acceseze fonduri europene in valoare de peste 58 mil. EUR pentru implementarea „Planului de management integrat pentru zona Deltei Dunarii, in perioada 2016 – 2020”.
Planul de management integrat pentru zona Deltei Dunarii reprezinta o revizuire a planului de management al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, RBDD, aferent perioadei 2008 – 2012, intrucat acesta din urma a expirat anul trecut. Planul de management al RBDD pentru perioada 2008 – 2012 a precedat directivele europene ce impun alinierea la exigentele de mediu ale Uniunii Europene.
Beneficiarul planului de management este Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, iar valoarea sa este de peste 64 mil. RON.
Ministerul a depus proiectul la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu, in vederea obtinerii unei finantari nerambursabile de 58.119.802 RON din Fondul European de Dezvoltare Regionala, reprezentand 90% din valoarea eligibila a proiectului. Restul sumei, de 6.457.756 RON, ar urma sa fie asigurata de la bugetul de stat.
Planul, ce va fi implementat in perioada 2016 – 2020, va cuprinde un plan de monitorizare integrat a habitatelor naturale si a speciilor de flora si fauna de interes comunitar din cadrul RBDD. Astfel, vor fi realizate studii de distributie cu realizarea hartilor GIS aferente pentru 163 de specii de pasari, 17 specii de mamifere, 29 de specii de nevertebrate, 10 specii de amfibieni si reptile, 22 de specii pesti, noua specii de plante si 27 de habitate, urmand ca pentru toate acestea sa fie propuse si anumite masuri de conservare.
Planul de management include si 22 de dezbateri publice si un eveniment de informare si de promovare a proiectului organizat cu prilejul Zilei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sarbatorita la data de 1 septembrie.

Source: Wall-Street

EN RO