Eurolines a inregistrat o crestere de 24% a veniturilor din activitatea de ticketing

Grupul Eurolines a inregistrat in primul semestru din 2007 o crestere de 24% a veniturilor din activitatea de ticketing. Desi activitatea de baza a companiei este transportul rutier international de pasageri, activitatea de ticketing a fost dezvoltata permanent, au declarat reprezentantii companiei. Anul trecut veniturile din vanzarea biletelor de avion au avut o pondere de aproximativ 20% in cifra de afaceri inregistrata de grup.

Compania deruleaza in prezent parteneriate cu operatorul ungar Wizz Air si cu Air Europa, pentru cursele operate pe ruta Bucuresti – Madrid. De asemenea, Eurolines se afla in curs de finalizare a asocierii cu un partener extern pentru reprezentarea exclusiva in Romania a unor companii aeriene.

In continuare, aproape jumatate din cifra de afaceri a grupului este asigurata de transportul cu autocarul. Desi concurenta low-cost-urilor este din ce in ce mai acerba, compania a reusit sa inregistreze o crestere de 19% a numarului de pasageri pe rutele operate, cele mai mari cresteri fiind pe destinatiile care nu sunt concurate inca de liniile aeriene low-cost, Belgia, Olanda, Spania, Cehia si Elvetia. Destinatiile care au asigurat cel mai mare grad de incarcare au fost Cehia, Spania, Olanda, Franta si Belgia. Desi Italia este una dintre destinatiile low-cost cu potential ridicat, Eurolines a inregistrat un grad mediu de incarcare de 75% al autocarelor care au operat pe aceste rute.

Compania a obtinut in prima jumatate a acestui an venituri importante si din activitatea de turism, care contribuie cu circa 25% la cifra de afaceri. Dintre produsele proprii oferite la vanzare, cea mai mare crestere comparativ cu anul trecut a avut-o Bulgaria, au precizat reprezentantii companiei.

Grupul Eurolines, cuprinde 16 firme cu activitati diverse si estimeaza pentru acest an afaceri de 30 de milioane EUR, in crestere cu 20% fata de anul precedent.

Source: Ziarul Financiar

EN RO