Elvila Muntenia creste productia de mobilier pentru hoteluri si birouri

Sucursala Muntenia a Grupului Elvila, care are ca obiect de activitate contractarea proiectelor de mobilier pentru hoteluri si cladiri de birouri, estimeaza o crestere cu 600% a comenzilor pentru acest an, comparativ cu anul trecut. Aceasta crestere se datoreaza dezvoltarii sectorului hotelier si a pietei imobiliare. Aproximativ 47% din vanzarile inregistrate pe domeniul mobilierului pentru hoteluri si birouri sunt inregistrate in zona Transilvaniei. In 2004, sucursala Muntenia a contribuit cu 10% la realizarea cifrei de afaceri totale a grupului iar pentru 2005 se estimeaza ca aportul va creste la 18%.

Elvila detine patru fabrici de mobila la Beius, Ramnicu Valcea, Piatra-Neamt, Mizil si o retea de peste 30 de magazine.

La sfarsitul acestei luni, compania Elvila va deschide la Iasi un magazin de mobila de mari dimensiuni a carui investitie se ridica la 3 milioane EUR. In 2004 compania a mai deschis un magazin la Constanta iar in anul 2006 se va deschide la Ploiesti un magazin de 6.000 mp. Oficialii grupului au declarat ca investitiile sunt finantate din surse proprii si mai putin de jumatate din surse bancare.

Anul trecut compania Elvila a incheiat un parteneriat strategic cu retailerul de electronice si electrocasnice Altex prin care cele doua companii vor deschide in urmatorii doi ani sase magazine comune.

Principalii concurenti pe piata mobilei sunt grupul Mobexpert, Alprom si Silvarom.
Source: Ziarul Financiar

EN RO